ELS NOSTRES ORÍGENS
La nostra escola va ser fundada l'any 1886 i la primera del nostre país.

Orígens de les Salesianes

El col·legi Santa Dorotea va ser fundat el 1886 per la Congregació de les Filles de Maria Auxiliadora, coneguda familiarment com les Salesianes de Don Bosco, gràcies a una donació que va fer la senyora Dorotea Chopitea del terreny i de la casa Ginorella ubicada al barri de Sarrià de Barcelona.

Les Filles de Maria Auxiliadora són una congregació fundada pel religiós Sant Joan Bosco, nascut a Torí (1815-1888) i per la cofundadora, la religiosa Maria Mazzarello (1837-1881) nascuda a Mornese.

Don Bosco, sacerdot, va dedicar tota la seva vida a l’educació dels joves més pobres, des d’un estil educatiu basat en la prevenció i l’amor, que trencava amb els esquemes de l’època.

Al mateix temps, Maria Mazzarello, treballava per ajudar a les noies més pobres del seu poble.

El 1864 Don Bosco va visitar Mornese amb els seus nois, es va trobar amb Maria Mazzarello i van decidir emprendre un projecte comú a favor de l’educació de la joventut: el que feia Don Bosco amb pels nois, Maria Mazzarello ho faira per les noies.

D’aquesta manera, el 5 d’agost de 1872, neix l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora, les Salesianes de Don Bosco.  Des de llavors, es dedicaran a la instrucció i educació cristiana de les joves, especialment les més necessitades i en situacions més difícils, en oratoris, orfenats i escoles de tots els nivells.

 

Les Salesianes avui

La Congregació de Salesianes està formada per més cent mil religioses i seglars, amb un total de 81 províncies a tot el món.

És una congregació religiosa internacional i el seu objectiu principal, juntament amb els Salesians, és la formació integral dels/es joves.

Amb els Salesians, comparteix el Sistema Preventiu (raó, religió i amor) com a model educatiu. Basat en la presència continuada i activa dels educadors/es  per i amb els/les joves.

L’alegria salesiana i l’ambient de família són els dos models bàsics en l’educació salesiana. 

Dosatic S.L. © 2021
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5